Crystal Green

 

PERSBERICHT

Noordwolde, 30 maart 2017

 

Agro-Vital op de markt met herwonnen fosfaat voor derogatiebedrijven

Agro-Vital BV uit Noordwolde brengt vanaf april een fosfaatmeststof op de markt die bestaat  uit herwonnen fosfaat. Door de bijzondere samenstelling is de meststof ook toegestaan voor melkveebedrijven binnen de derogatie. Het product heeft de naam Crystal Green.

Herwonnen fosfaat

De meststof wordt gewonnen uit rioolslib met een proces van nutriëntenrecycling. Door de terugwinning van fosfaat wordt een kringloop gesloten en wordt het milieu minder belast. De grondstoffen zijn wat gebruik betreft gelijk gesteld met ‘overige organische meststoffen’. Daarom mag Crystal Green volgens de Nederlandse wet gebruikt worden op melkveebedrijven die onder de derogatie vallen.

Met minder input een goed resultaat

Agro-Vital is een onderneming die zich sinds haar bestaan inzet om met minder input van kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen een goede opbrengst te realiseren. Vanuit deze gedachte begon het bedrijf 15 jaar geleden al met de ontwikkeling van meststoffen die direct bij het zaad in de grond worden gebracht. Dit zorgt voor een optimale benutting en zo min mogelijk uitspoeling van kostbare nutriënten. Met Crystal Green breidt Agro-Vital haar bestaande assortiment in startmeststoffen uit.

Werking

De fosfaten in Crystal Green bestaan uit magnesium-ammoniumfosfaat. In deze vorm worden de stikstof, fosfaat en magnesium gedurende het groeiseizoen vrijgegeven. Dit gebeurt in uitwisseling met de organische zuren die door de wortels van de plant worden afgescheiden. Doordat de meststof wordt toegepast dichtbij het zaad, is de uitspoeling minimaal en de opname optimaal. Op basis van onderzoek blijkt dat de startmeststof een duidelijke agronomische meerwaarde heeft voor de Nederlandse landbouwsector.

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Agro-Vital BV, via 0561 433115 of info@agro-vital.com .

 

Folder

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.