Graslandproeven voor hogere graslandopbrengsten

Verschillende proefvelden

Verschillende proefvelden


Aanscherpende bemestingsnormen dwingen de veehouder te streven naar optimale graskwaliteit om zo in voedzaam, eigen ruwvoer te voorzien. Vraag is dan wat de beste manier is om tot betere en betrouwbaardere bemestingsstrategie te komen.  Groei in Balans is daarom een meerjarig graslandonderzoek gestart om kennis hierover te verzamelen.

Productkennis wordt bij Agro-Vital gestoeld op onderzoek. Op deze manier kom je tot het juiste advies voor een klant. Christiaan Bondt, adviseur Agro-Vital: “Het gaat bovendien niet alleen om de werking op korte termijn, maar ook om de effecten, of bijeffecten op langere termijn. Reden voor ons om er een drie-jarige studie van te maken.”

Onderzoek
Groei in Balans, een samenwerking tussen Agro-Vital, Ten Brinke en Hoogland werken samen met  aan het graslandonderzoek, in Amerongen en Lunteren. Het onderzoek is afgelopen voorjaar gestart met 8  testobjecten, waar 7 verschillende (test)mesten worden gebruikt, naast 1 standaard mestsoort. In Amerongen op kleigrond en in Lunteren op zandgrond. Om de betrouwbaarheid te garanderen wordt deze test de komende 2 jaar herhaald. Christiaan: “We kijken dan naar de grasgroei op basis van de verschillende meststoffen en meten daarbij de kwaliteit van de opbrengst.” In 2018 wordt bekend welke meststof bijdraagt aan een hogere grasopbrengst en een betere kwaliteit van eigen ruwvoer.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.