Het gebruik van EfficieNt28 in maïs bewezen effectief

Agro-Vital in Noordwolde richt zich o.a. op het ontwikkelen, produceren en importeren van efficiënte meststoffen om met minder meststoffen meer te bereiken.

Dit, door de effectiviteit van de meststoffen te verhogen en daar waar kan de dosering te verlagen. Onderzoek is daarbij een belangrijke eerste stap. Uitzoeken hoe het beter moet en bewijzen dat het kan. Een van die bewijzen zijn recentelijk uitgevoerde proeven met een stikstof bladmeststof van Agro-Vital, Efficiënt 28 genaamd.

 

In 2015 zijn een tweetal officiële proeven gedaan met Efficiënt 28 in het gewas snijmaïs, uitgevoerd door een objectief proefveldbedrijf. In deze proeven werd niet alleen naar opbrengst gekeken maar ook naar de voederkwaliteit van de maïs.

Uit beide proeven kwam duidelijk naar voren dat door gebruik van Efficiënt 28 in een maïsgewas niet alleen een opbrengst verhogend, maar ook een kwaliteit verhogend effect optrad. Efficiënt 28 werd daarbij toegepast bij het doorkomen van de pluim.

 

Beide proeven (in vier herhalingen) behaalden in beide objecten, behandeld met Efficiënt 28, beduidend beter resultaat. Zowel in droge-stof opbrengst als in zetmeel-opbrengst.

 

De tabel hieronder toont de onderzoeksresultaten.

Proef bladbemesting mais UK 2015

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.